Scouting is niet alleen een leuke vrijetijdsbesteding, de jeugdleden leren er ook veel. Scouts doen op een ongedwongen manier ontzettend veel vaardigheden op. Om de progressie zichtbaar te maken, kunnen scouts insignes, waterwerkdiploma's en awards behalen.

Drie fases

De insignes die scouts kunnen behalen, zijn verdeeld over drie fases: de basisfase, de verdiepingsfase en de specialisatiefase. De insignes zijn gebaseerd op de acht activiteitengebieden en de progressiematrix.

Insigne-eisen

Je kunt de insignekaarten met alle insigne-eisen uit de basis- en verdiepingsfase hieronder downloaden  en de eisen van de insignes van de specialisatiefase zijn ook beschikbaar. In de insignes is rekening gehouden met varianten voor land-, lucht- en waterscouts. Daarbij zijn er een aantal extra insignes specifiek voor waterscouts toegevoegd.

Voortgang insignes

Hieronder zie je voor de basis- en verdiepingsinsignes welke eisen al afgevinkt zijn.  Let op de datum linksboven, vinkjes die daarna zijn gehaald zijn hier nog niet zichtbaar, maar wel opgenomen in de administratie van de scoutsleiding.

Scouting Polaris wordt mede mogelijk gemaakt door: